Bitlis’te 65 yaşındaki hasta kadın tutuklandı!

SİNAN AYGÜL / BİTLİS NEWS-BİTLİS - Bitlis merkez, Tatvan ve Ahlat ilçeleri ile Siirt’te 12 Şubat’ta eş zamanlı yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 10 kişiden 2’si tutuklanarak Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Gözaltına alınanlardan HDP Bitlis İl Başkanı Rumet Dursun, Yolalan Eski Belediye Eşbaşkanı Hanım Çelik, Sedat Eskin, Vedat Gündüz Adli Kontrol şartıyla serbest bırakılırken Erol Orak (55) ve Naciye Türemiş (65) tutuklandı.

Tutuklananlar arasında bulunan Naciye Türemiş’in ağır böbrek hastası olduğu, beyninde tümör olduğundan şüphelenildiği ve sağlık durumunun iyi olmadığı belirtildi.

Türemiş’in avukatı Av. Seval Karaçelik, tedavi süreci devam eden müvekkilinin tutuklanmasının trajik sonuçlara yol açabileceğine dikkat çekerek “Müvekkilim 2013-2015 yılları arasında katılmış olduğu basın açıklamaları bir araya getirilerek ‘örgüt üyeliği’ isnadıyla tutuklandı. Oysa ki temel hak ve hürriyetler kapsamında kalan, polisin ‘dağılın’ şeklinde uyarısının bile olmadığı legal gösteriler bunlar. Yine kadına yönelik şiddeti dahi kınayan açıklamalar bile suç insadı olarak değerlendirildi. Sadece bu delillerle müvekkilim tutuklandı. Müvekkilim hem yaşı, hem de sağlık sorunları gereği cezaevinde kalma koşullarına sahip değil, ciddi sağlık sorunları mevcuttur. Müvekkilim bir süredir sağlık kuruluşlarında müdahaleyi gerektirecek şiddette baş ağrıları çekmektedir, bu konudaki tetkik süreci devam etmekte olup ailesinin beyanına göre doktorların beyinde tümöre bağlı ağır bir rahatsızlık teşhisi koyması an meselesi iken bu süreç tutuklama ile birlikte yarıda kalmıştır ne yazık ki.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yazık 4 yıl önce

inşAllah karardan dönülür, tutuksuz da yargılama devam edebilir

Avatar
türk 4 yıl önce

ben türküm, terörle mücadele elbette olmalı fakat bu resimdeki 65 yaşındaki ablamız terörist olabilir mi? kürtler ve türkler kucaklaşmak zorunda, böyle şeyler ancak zarar verir bize, yapmayalım bu yanlışları

Avatar
Serkan 4 yıl önce

Nice suçsuz insanlar var ceza evlerinde en yakın örnek kendimden vereyim amcam sadece parti yöneticisi olduğu için içerde sucu tespit edilmediği halde 7bucuk yıl hapis cezası verildi gelin şimdi siz arayın adaleti bu ülkede

Avatar
Barış 4 yıl önce

Bu ülkede adalet bulmak zor ırköılık ve faşistlik için yarışıyorlar resmen yazık çok yazık